top of page
  • Yazarın fotoğrafıOnur ARABACI

Gece kaşıntıdan uyuyamıyor musunuz? UYUZ NEDİR?

O zaman bölgemizde yaygın olarak görülen "Skabiyez" yani Uyuz rahatsızlığından muzdarip olabilirsiniz... Bu hastalık CİLT ALTINDA yaşayan bir parazitin neden olduğu, hızla ilerleyen ve oldukça bulaşıcı bir rahatsızlıktır. Tedavi için önce bize başvurmanız, sonrasında da şunlara dikkat etmeniz çok elzemdir:




1. Tedavi öncesi duş alınmalı, duştan en az 1 saat sonra, vücut kurduktan ve normal vücut sıcaklığına döndükten sonra, boyun ve kulak arkaları da dahil edilerek boyundan aşağı tüm vücuda sürülmelidir.

2. Topikal ilaçlar sürülürken parmak araları, göbek ve kasıklar unutulmamalıdır.

3. Özellikle bebeklerde, bağışıklık yetmezliği olan veya saçlı deride de lezyonu olan erişkinlerde GÖZ ÇEVRESİ ve AĞIZ ÇEVRESİ bölge korunarak baş bölgesi de tedavi alanına dahil edilmelidir.

4. Tedavi sırasında ellerin yıkanması durumunda ilaç ellere tekrar sürülmelidir.

5. Yakın temasta bulunan aile bireyleri, aynı evi paylaşan partnerler şikâyeti olmasa bile mutlaka tedavi edilmelidirler.

6. EMZİRME döneminde memede döküntü izlenmiyorsa bu bölgeye sürülmemesi, tedavi sonrası 5 güne kadar emzirmeye ara verilmesi önerilmektedir.

7. Tedavi sonrası kullanılan kıyafetler, havlular ve nevresimler temiz olmalıdır. Önceki kullanılan eşyalar uygun yöntemlerle parazitten arındırılmış olmalıdır (En az 10 dakika 50o C derede yıkama, ütüleme, yıkanamayan eşyaların 7 gün bir poşet torba içinde bekletme ya da -10 ile -18o C arasında derin dondurucuda 5 saat bekletilme).

21 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page